Το ποδόσφαιρο στο Λεκανοπέδιο

Στιγμιότυπα από την ιστορία του ποδοσφαίρου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από τις απαρχές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) και όχι μόνον. Σωματεία, διοργανώσεις, αξιοσημείωτα και παράξενα. Σύλλογοι και παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις τοπικές κατηγορίες αλλά και στις Εθνικές κατηγορίες.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ο αδικοχαμένος Γιώργος Καραβέλης


Ο Γιώργος Καραβέλης (φωτό) γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου  1944 στην Αθήνα.  Ξεκίνησε την καριέρα του  στις αρχές της 10ετίας του 1960 από την ομάδα της Κηφισιάς.  Το 1967 πήγε στην Αυστραλία και έπαιξε στον Μέγα Αλέξανδρο Μελβούρνης. Βοήθησε την ομάδα να ανέβει στην 1η κατηγορία και επέστρεψε στην Κηφισιά.
Το 1970 πήρε μεταγραφή στον Ίκαρο. Το 1972 έφυγε για τον Πανερυθραϊκό στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι το 1974. Έφυγε από τη ζωή στις 27 Νοεμβρίου 1975, σε ηλικία 31 ετών, χτυπημένος από την επάρατο νόσο.  Ετάφη στο νεκροταφείο Κηφισιάς.

Το όνομα Καραβέλης όμως δεν έσβησε από το ποδόσφαιρο αφού ο μικρότερος αδερφός του, Βαγγέλης, γεννημένος το 1961, έκανε καριέρα στον Απόλλωνα στα τέλη της δεκαετίας του ΄80.  Tην εποχή εκείνη ο Γιώργος εργαζόταν  στον ΟΤΕ και έμενε στην Κηφισιά.  Ήταν παντρεμένος και είχε ένα κοριτσάκι.  Οι συμπαίκτες τον θυμούνται ως «πολύ καλό παίκτη, έξυπνο, με καλή κεφαλιά, λίγο βαρύ σκαρί αλλά μεγάλος τεχνίτης και εξαιρετικό παιδί».
 
  • Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο του κ. Κ. Χαλέμου "Το ταξίδι του Ίκαρου", που διατίθεται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και αναφέρεται στην ιστορική "κόντρα" για την άνοδο στην Α' Εθνική, την περίοδο 1971-72, μεταξύ Ίκαρου Νέας Ιωνίας και Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου