Το ποδόσφαιρο στο Λεκανοπέδιο

Στιγμιότυπα από την ιστορία του ποδοσφαίρου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από τις απαρχές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) και όχι μόνον. Σωματεία, διοργανώσεις, αξιοσημείωτα και παράξενα. Σύλλογοι και παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις τοπικές κατηγορίες αλλά και στις Εθνικές κατηγορίες.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Φινάλε σε Α' και Β' ΕΠΣΑ!

Την τελευταία ακριβώς στιγμή, οι Τράχωνες άρπαξαν την άνοδο από τον Ιάσονα
(Φωτό: http://www.sportifico.blogspot.com/)
Τα Μελίσσια (που επιστρέφουν εκεί) και οι Τράχωνες για πρώτη φορά στην ιστορία τους, είναι οι δυο ομάδες από την Ένωση Αθηνών, που θα αγωνίζονται από τη νέα χρονιά στη Δ' Εθνική κατηγορία.
Τα Μελίσσια που νίκησαν το Σάββατο μέσα στην Πετρούπολη 3-1 την τοπική Αναγέννηση, αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο Β' όμιλο της Α' κατηγορίας, αφού ευνοήθηκαν στην τριπλή ισοβαθμία με τους ΑΕ Ηρακλείου (κέρδισε 2-1 στην Ηλιούπολη τη Διάνα) και Άγιο Δημήτριο (5-1 στο Μπραχάμι την Αγία Ελεούσα η οποία υποβιβάστηκε).

Χθες Κυριακή, έγινε το μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής στον πρώτο όμιλο, όπου οι Τράχωνες επικράτησαν άνετα με 3-1 του μέχρι πριν τον αγώνα ισόβαθμού τους στην κορυφή Ιάσονα Νέων Λιοσίων και πήραν σε βάρος του τον τίτλο. Πλην της Αγίας Ελεούσας, έπεσαν ακόμη ο Ιπποκράτης Περιστερίου, η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, ο Άτταλος Νέας Φιλαδέλφειας, ο Κολωνός (που κέρδισε 3-1 το Θρίαμβο Χαϊδαρίου και τον πήρε μαζί του), η ΑΕ Αιγάλεω, η Ειρήνη Πετρούπολης, τα Βριλήσσια και η Αναγέννηση Πετρούπολης.

Από τη Δ' Εθνική έπεσαν ήδη στην Α' Αθηνών οι Ηλυσιακός (ή ο Άγιαξ Ταύρου, εφόσον γίνει και σε δεύτερο βαθμό δεκτή η ένσταση του Χαϊδαρίου), το Χαϊδάρι, ο Αθηναϊκός, ο Ήφαιστος Περιστερίου, ο Άγιος Ιερόθεος και οι Άγιοι Ανάργυροι. Θεωρείται βέβαιο ότι η Πέρα Κλουμπ που δεν αγωνίστηκε φέτος στην Α' κατηγορία, παίρνει το δρόμο για τη Β' ΕΠΣΑ.

Στη Β' κατηγορία, τέσσερα από τα συνολικά έξι εισιτήρια ανόδου κατάκτησαν η Πεύκη και ο Αστέρας 2004 (απ' τον Α' όμιλο), η πρωταθλήτρια του Β' ομίλου Θύελλα Αγίου Δημητρίου (Πανερυθραϊκός και Γκυζιακός θα δώσουν αγώνες κατάταξης, σύμφωνα με την προκήρυξη) και το Γαλάτσι που νίκησε εντός έδρας σε ένα επεισοδιακό ματς με 1-0 τη Δόξα Βύρωνα, στέλνοντας την σε μπαράζ με τον τρίτο της κατάταξης  του Γ' ομίλου Φωστήρα Ηλιούπολης.

Υποβιβάστηκαν σίγουρα στη Γ' κατηγορία οι Άτλας Κυψέλης, Νέα Ζωή Μεταμόρφωσης (από τον Α΄ όμιλο), Ηρακλής Περιστερίου και Νίκη Αλίμου (από το Β' όμιλο) και οι Άφοβος Σεπολίων, Κοψαχείλα από το Γ' όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου