Το ποδόσφαιρο στο Λεκανοπέδιο

Στιγμιότυπα από την ιστορία του ποδοσφαίρου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από τις απαρχές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) και όχι μόνον. Σωματεία, διοργανώσεις, αξιοσημείωτα και παράξενα. Σύλλογοι και παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις τοπικές κατηγορίες αλλά και στις Εθνικές κατηγορίες.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Οι μάχες της Β' Κατηγορίας Αθηνών



Συνολικά 46 σωματεία παίρνουν μέρος στους τρεις ομίλους της Β' Αθηναϊκής Λίγκας 2010-2011, αγωνιζόμενα για επτά εισιτήρια ανόδου στην Α' Κατηγορία. Με συμπληρωμένα τα 2/3 της φετινής χρονιάς, 14 σύλλογοι έχουν ξεχωρίσει σε αυτή τη μάχη, ενώ στον αντίποδα, άλλες 16 ομάδες παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Στον Α' όμιλο ο Αστέρας 2004 έχει σχεδόν εξασφαλίσει την προαγωγή του, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση με 49 βαθμούς. Πέντε βαθμούς πίσω (44 β.) ακολουθεί η ισχυρή Πεύκη, ενώ την τρίτη θέση που οδηγεί σε αγώνες κατάταξης κατέχει ο Άγιος Θωμάς (40 β.) Αρκετές ελπίδες διατηρούν φυσικά και ο Λαρισαϊκός με το Χαλκηδονικό, που μοιράζονται την τέταρτη θέση, στους 37 βαθμούς.

Στην "ουρά" της βαθμολογίας, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη Νέα Ζωή που είναι καθηλωμένη στην 16η και τελευταία θέση με 15 πόντους, ενώ από πάνω της συνωστίζονται ο Άτλας Κυψέλης με τον Κένταυρο Βριλησσίων που επίσης βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη με 17 βαθμούς. Ο Απόλλωνας 2006 είναι στη 13η θέση με 18 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον 12ο Άρη Χολαργού και τέσσερις από τον 11ο Υμηττό (22 β.) που ανησυχεί λιγότερο από όλους τους προαναφερόμενους.

Τη σωτηρία τους έχουν ήδη πετύχει οι υπόλοιποι πέντε σύλλογοι Βύρωνας (35 β.), Ατρόμητος/Αστέρας Χαλανδρίου (34 β.), Αλσούπολη (33 β.) και η Αθηναΐδα Κυψέλης με τον Ποσειδώνα Γλυφάδας (αμφότεροι από 28 βαθμούς).

Β' όμιλος.

Εδώ, την άνοδο κυνηγοί τρεις ομάδες: Η Θύελλα Αγίου Δημητρίου που προηγείται με 43 βαθμούς, ο Πανερυθραϊκός που έπεται με έναν πόντο λιγότερο και ο Γκυζιακός που έχει 40 βαθμούς με έναν αγώνα μείον (καθώς ο όμιλος έχει 15 συλλόγους και υπάρχουν Ρεπό).
Ελπίδες ωστόσο διατηρεί και ο τέταρτος ΓΣ Αργυρούπολης.

Ακολουθεί μια τριάδα μάλλον αδιάφορων ομάδων (Παπάγου 34 β., Μαρούσι 30 β. και Πετράλωνα 28 β.), αλλά από κει και πέρα "σφαγή": Σχετικά ασφαλείς μπορούν να αισθάνονται η Κηπούπολη στους 22 πόντους και το Καλαμάκι στους 21, αλλά έπονται με ένα ματς λιγότερο ο Διαγόρας, ο Άρης Βύρωνα (αμφότεροι από 20 βαθμούς) και τα Πατήσια με 19 β.

Στη "διακεκαυμένη ζώνη" των μπαράζ βρίσκεται ο Ηρακλής Περιστερίου με 17 βαθμούς, απειλούμενος από την Κηφισιά 2010 που μπορεί να έχει δυο πόντους λιγότερους (15 β.) αλλά έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.
Τέλος, "καταδικασμένη" θεωρείται ήδη η ουραγός Νίκη Αλίμου (12 β.)

Γ' όμιλος.

Και εδώ, βασικά μια τετράδα διεκδικεί την πρωτιά. Σε πλεονεκτικότερη θέση θα λέγαμε ότι είναι το Γαλάτσι έχοντας εκτίσει το Ρεπό του και με 42 κερδισμένους βαθμούς, έναντι 43 του πρωτοπόρου Φωστήρα Ηλιούπολης. Τρίτη είναι η ιστορική Δόξα Βύρωνα με 41 βαθμούς και στην τέταρτη θέση ο Ακάδημος Αμαρουσίου (40 β.). Θεωρητικά, πιθανότητες διατηρεί ακόμη και η πέμπτη Τερψιθέα Γλυφάδας με 39 πόντους.
Από κει και πέρα υπάρχουν έξι σωματεία που το πιθανότερο είναι να ανανεώσουν πολύ σύντομα την παραμονή τους. Τόσο ο έκτος του βαθμολογικού πίνακα Νεοπεντελικός (30 βαθμοί), όσο και το Παγκράτι με τον ΓΣ Καισαριανής (26 β., ο δεύτερος με ένα ματς πιο λίγο), το Χαλάνδρι (25 β.) αλλά και η Λαύρα Αργυρούπολης (24 β.), δεν ανησυχούν ιδιαίτερα.

Τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού δίνει ωστόσο ο Άφοβος Σεπολίων (στην 11η θέση με 20 β.), έχοντας αποκτήσει πλεονέκτημα ενός βαθμού από το Θρίαμβο Νέου Κόσμου που είναι 12ος με 19 β. Τους ίδιους πόντους έχει συλλέξει και ο Ορφέας Αιγάλεω πάνω ακριβώς στη γραμμή των μπαράζ, όμως θα παίξει ένα παραπάνω ματς.
"Τελειωμένοι" αγωνιστικά λογίζονται οι ουραγοί Ολυμπιακός Κυψέλης (10 β.) και Κοψαχείλα (4 β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου