Το ποδόσφαιρο στο Λεκανοπέδιο

Στιγμιότυπα από την ιστορία του ποδοσφαίρου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από τις απαρχές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.) και όχι μόνον. Σωματεία, διοργανώσεις, αξιοσημείωτα και παράξενα. Σύλλογοι και παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις τοπικές κατηγορίες αλλά και στις Εθνικές κατηγορίες.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Στον αέρα το ιστορικό αρχείο της ΕΠΣ Αθηνών!

Καλωσορίζουμε κάθε φίλο και λάτρη του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, σε έναν ιστότοπο αφιερωμένο στο μεγάλο πρωτάθλημα της πρωτεύουσας. Σε μια διοργάνωση που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων του κέντρου από τα μέσα της δεκαετίας του '20 έως και την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, αλλά και στη μεταπολεμική εποχή, από το 1945 μέχρι το 1959, ώσπου η δημιουργία της Α' Εθνικής να της αφαιρέσει την παλαιότερη αίγλη.

Ωστόσο ακόμη και τότε, το ιδιαίτερο χρώμα των αθηναϊκών πρωταθλημάτων διατηρήθηκε. Θα ξαναζήσουμε βήμα-βήμα όλη την ιστορική πορεία, από τις αρχικές μουδιασμένες προσπάθειες μέχρι τη μετέπειτα εξέλιξη. Θα παρακολουθήσουμε την τύχη των ομάδων της ΕΠΣΑ στα κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά και τις περιφερειακές επιτυχίες τους στα διάφορα προκριματικά τουρνουά.

Με σύμβουλο μια περιορισμένη βιβλιογραφία, αλλά με μπόλικο μεράκι και αγνή διάθεση, σας προσκαλούμε να μας συντροφεύσετε στο ταξίδι. Μιας Αθήνας άλλων εποχών, τότε που οι δάφνες και οι βιολέτες στόλιζαν τις όμορφες αυλές των σπιτιών στις γειτονιές, που η καθε μια τους διέθετε ένα ξεχωριστό αθλητικό σύλλογο, το καμάρι της περιοχής. Με ποδοσφαιριστές το λεβέντη γιο της γειτόνισας, τον παληκαρά ανηψιό του καλού φίλου, τα δικά τους παιδιά. Που μάτωναν για τη φανέλα σε καιρούς αλλοτινούς, πιο ζεστούς και πιο αθώους και σίγουρα περισσότερο ρομαντικούς.

Όσο η μπάλα θα κυλά στο τερέν, τόσο οι αναμνήσεις θα μένουν ζωντανές. Για κείνους που τα έζησαν και για όσους λαχταρούν να μάθουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου